Infraröd bastu

Infraröd bastu

Är en behandlingsform för dig som inte tycker om floating eller massage men också ett komplement till dessa.

 

Det infraröda ljussystemet är till hjälp för många. Det beror på ljusets förmåga att stödja och hjälpa vår kropps själv läkande processer.

Det röda ljuset går djupt in i kroppen, där det uppstår en värmeeffekt djupt in i muskelvävnaden. Bastun kan därför med fördel användas till uppvärmning inför massage.Det ökar både hjärtvolym och hjärtfrekvens vilket gör det möjligt även för människor med nedsatt rörelseförmåga att få en träningseffekt på både hjärta och kärl - system.

Värmen förbättrat blodcirkulationen och syresättningen ökar i överspända och ömma muskler, värmen leder också till en ökad endorfinproduktion.

 

 

Smärttillstånd pga. stela leder och muskler lindras och läkningsprocessen påskyndas. Detta kan man se även inom vården där infrarött ljus används vid läkning av mjukdelsskador.

Infrarött ljus påverkar vattenmolekylerna i vår kropp så att de börjar vibrera vilket gör att tilltäppta porer öppnas. Vi frigör bl.a. cellgifter och kolesterol. Detta gör i förlängningen en viktminskning eftersom det sägs att våra kroppar använder fett till att späda ut gifter.

 

Eftersom en infraröd bastu är en bra utdrivare av gifter är det dessutom ett bra sätt att bli av med fett som kroppen använder till att bädda de gifter vi har i kroppen.

Man har även iakttagit i studie att besvär med eksem och psoriasis har förbättrats med infrarött ljus. Så det finns med andra ord många exempel på vad infrarött ljus hjälper kroppen med.

Så ta en stund i bastun och känn hur du renas inifrån och ut!

UA-73064847-1